Mentale en fysieke coaching

Wanneer je op zoek bent naar coaching omdat je met geweld te maken hebt gehad  en hier nog dagelijks last van ondervindt, kan je een traject mentale en fysieke coaching volgen. Hoe dit precies eruit ziet en hoe het precies vorm krijgt bepaal je samen met mij/ons.

Een traject duurt minimaal zes lessen. Daarna bepaal je zelf of je nog verder aan doelen wilt werken bij ons. Jouw coaching draait in de basis altijd om de doelen waar het RSD voor staat. Daarnaast ga je je eigen doelen bepalen en er aan werken.  

Je traint alleen of samen met iemand uit jouw eigen netwerk. Dit bepaal je zelf. Steven sluit over het algemeen aan bij de fysieke trainingen. Wanneer je dit spannend vindt bespreken we samen andere mogelijkheden. 

Privé sessies aan vrouwen en kinderen worden alleen aangeboden vanuit mij (Erika) en aan mannen gebeurt dit in overleg met Steven. 

 

Mijn mening over geweld:

Helaas hebben tegenwoordig de meeste mensen in een bepaalde vorm te maken (gehad) met geweld. We denken bij het woord ‘geweld’ misschien in eerste instantie direct aan vechten. Maar geweld is zoveel meer dan alleen vechten. Geweld is bijvoorbeeld ook: pesten, uitschelden, bedreigen, stalken of intimideren. Geweld is namelijk niet altijd alleen fysiek maar ook mentaal, of een combinatie van beide. Geweld kan aan iemands werk gerelateerd zijn, bijvoorbeeld bij de politie of bij defensie, maar het kan net zo goed op school, op straat of thuis aan de orde zijn.

Misschien zou je kunnen denken dat geweld ‘groot’ of ‘klein’ kan zijn. Voor mij bestaat er echter geen ‘groot’ of ‘klein’ geweld. Ik neem alle soorten geweld serieus en ik vlak niets uit.

Weet je wat ik persoonlijk zo erg vind aan geweld? Geweld laat z'n sporen na.. Soms op je lijf maar eigenlijk altijd op je ziel. Daarom willen wij er in eerste instantie alles aan doen om geweld te voorkomen. Ja, dat betekent dat we in eerste instantie adviseren om altijd weg te lopen. Jezelf op een veilige manier te verwijderen van een onveilige situatie. Want zeg zelf; de beste verdediging is er simpelweg niet zijn. Pas daarna, wanneer er absoluut geen mogelijkheid is om jezelf in veiligheid te brengen, komt er zelfverdediging aan te pas. En zelfs dan leren wij jou om jezelf te verdedigen met zo minimaal mogelijk geweld en met zo minimaal mogelijk letsel voor de ander. Waarom? Precies zoals ik al net schreef: geweld laat altijd, altijd z'n sporen na.