De Werkerij - Wender (Zienn)

Als nieuwe sportcoach en stagiair Maatschappelijke Zorg van de Werkerij, mocht ik voor het eerst de weerbaarheidstraining van Erika en het RSD meemaken. Zij is een enthousiaste en krachtige vrouw met zichtbaar veel ervaring in de zorg en een zeer goede feeling met onze mooie doelgroep jongeren en jongvolwassenen. De training werd op een professionele manier vormgegeven met veel inhoud en aandacht voor onderwerpen zoals zelfverdediging en het aangeven van grenzen. Ik zelf was zeer verrast op de manier waarop de les gegeven werd. Het was enerzijds speels en luchtig, anderzijds indrukwekkend en confronterend. Dit maakte veel dialoog en gesprek los bij onze jeugd tot uren na de training. Kort samengevat krachtig met veel inhoud en detail voor zelfverdediging en bijkomende onderwerpen op een mooie manier samengebracht. Hoop Erika snel weer te zien bij ons op de Werkerij om onze jongeren en mijzelf weer van een mooie training te voorzien.

Lees meer »

Workshop Ouder & Kind

Afgelopen zaterdag heb ik samen met mijn dochter de workshop RSD ouder en kind mogen doen bij Erika en Steven. Samen hebben we een aantal dingen geleerd en gedaan waardoor, zeker mijn dochter zich zekerder, weerbaarder en daardoor veiliger voelt. Het is als vader ook mooi te zien dat je dochter en ook de medecursisten hun kinderen groeien na mate de workshop duurt.Natuurlijk is zo'n korte periode nooit lang genoeg om alle technieken eigen te maken, maar een basis is zeker gelegd voor een eventueel vervolg.Zeker het vermelden waard is de professionele en enthousiaste begeleiding van Erica en Steven, hun inzet maakt dat het wat Anna en mij betreft er zeker een vervolg op kan komen.Albert V.

Lees meer »

IQ Coaches Leeuwarden

In de afgelopen jaren heb ik - als eigenaar van iQ Coaches Leeuwarden – het genoegen gehad meerdere keren te mogen samenwerken met Erika Terpstra, de trotse  eigenaresse van RSD. Ik heb haar leren kennen als een zeer deskundig en uitermate gepassioneerd ondernemer. Haar passie voor de RSD methodiek, haar oprechte interesse in de medemens en haar jaloersmakende gedrevenheid als instructeur en hulpverlener, maakt haar een voorbeeld voor velen. In de diverse gezamenlijke projecten viel mij haar doorzettingsvermogen en haar professionele werkwijze op. Erika komt door de juiste vragen te stellen vrij snel tot de kern en weet als geen ander jou te prikkelen en te motiveren om voor jezelf het onderste uit de kan te halen.

Lees meer »

Privé training aan gezin

Samen met mijn kids hebben wij als gezin een aantal privé-lessen, thuis, gevolgd bij Erika. Op een leuke, speelse manier heeft ze ons geleerd hoe je jezelf goed kan verdedigen mocht dat nodig zijn. Erg leerzaam, erg leuk en vooral ook goed voor het zelfvertrouwen! Leuk voor jong en oud, een aanrader!

Lees meer »

Cursus Kwetsbare Volwassenen door Stefanie

In de traumaverwerkingskliniek ontmoette ik Erika als zelfverdedigingsinstructrice. Haar lessen gaven mij de energie er volledig voor te gaan, zelfs als de rest van de week totaal bagger was. Een paar maanden na die ervaring zocht ik haar RSD bedrijfje op en liet haar weten dat ik interesse had in meer! Het duurde niet lang voordat ze met de RSD groep voor kwetsbare volwassenen kwam en ik was direct enthousiast.

Lees meer »

GGZ Friesland

Mijn naam is Jaap Vellenga, algemeen manager bij GGZ Friesland en leidinggevende van onder andere team Traumaverwerking. Ik ken Erika via Fred, waarvan ik destijds zelfverdediging les kreeg. Ik ben ondertussen gestopt, maar zag dat Erika nog steeds even fanatiek is en hun mooie  bedrijf heeft voortgezet.

Lees meer »

Zienn Opvang en Ondersteuning

Vanuit Zienn Opvang & Ondersteuning, locatie Leeuwarden Friesland Noord hebben wij als team de workshop '' weerbaarheidstraining '' gevolgd. Dit onder professionele begeleiding van Erika en Steven van RSD - Resilient SelfDefence. Erika en Steven zijn zeer gedreven met veel passie voor hun vak. Onze training was volledig maatwerk, een mix van fysieke- en  mentale weerbaarheid. Het fysieke gedeelte bestond uit het ervaren van eigen kracht en het werken met eigen kwaliteiten. De mentale weerbaarheid is gericht op de juiste mind-set. Deze training is voor herhaling vatbaar.

Lees meer »

Aqturion

Aqturion adviseert rechtspraktijk en organisaties op het gebied van organisatieontwikkeling, risicomanagement en kwaliteit. Onze opdrachtgevers zijn onder meer incasso-organisaties en gerechtsdeurwaarderkantoren. Omdat gerechtsdeurwaarders tijdens hun werkzaamheden een hoog risico lopen om met agressie te maken te krijgen organiseert Aqturion in samenwerking met Resilient SelfDefence (RSD) de training Weerbaarheid en zelfverdediging voor Gerechtsdeurwaarders.

Lees meer »

Cursus Kwetsbare Volwassenen door Miek

Er is door de RSD cursus echt iets veranderd in mijn houding. Ik kijk niet meer naar de grond maar wil staan waar ik sta en weet dat ik daar kan staan. Ik ben in de RSDcursus tot veel inzichten gekomen van vaardigheden die ik al bezat maar niet bij stil stond. Omdat ik nogal snel vastloop in mijn gedachtes werkte het voor mij erg goed om hier in fysieke oefeningen achter te komen en mijn vaardigheden uit te breiden. De cursus is nog maar twee weken afgelopen en ik heb nu al succes ervaringen in het dagelijks leven. Ik wil hier in de toekomst aandacht aan blijven geven.

Lees meer »

Zienn de Werkerij

De Werkerij is een plek voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en die niet naar school gaan. Het betreft een kwetsbare doelgroep die op locatie de Werkerij de mogelijkheid krijgen zichzelf te ontwikkelen richting participatie. Hierbij zijn vaardigheden erg belangrijk en daarom worden er verschillende workshops georganiseerd. Het is voor ons als locatie maar vooral voor jongeren dan ook een aanwinst geweest om een lessenserie m.b.t. weerbaarheid en zelfverdediging te volgen van RSD Resilient SelfDefence dit verzorgd door instructrice, Erika Terpstra.

Lees meer »

RSD lid Gea

Sinds kort ben ik lid van de RSD familie. Vanaf de proefles ben ik warm door de groep ontvangen en goed afgemat. De sfeer en intenties zijn voor mij persoonlijk erg belangrijk. Er heerst een goede sfeer en, al zal je blauwe plekken krijgen, de intentie is om je klaar te maken voor het onverwachte.

Lees meer »