Weerbaarheid en zelfverdediging

Wij hebben altijd een passend aanbod hebben voor iedere leeftijd en ieder doelgroep. Sinds 2006 hebben wij namelijk veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan verschillende doelgroepen in uiteenlopende leeftijdscategorieën. Van basisscholen tot het Hoger Beroepsonderwijs en van ziekenhuis- en verplegend personeel tot deurwaarders.

Wij werken altijd met programma’s op maat. Dat betekent dat jij als klant bepaalt wat je precies wilt leren. Tijdens jouw workshop, cursus of training wordt datgene behandeld waar jij (of jullie als groep) behoefte aan hebt. Op deze manier leer je alleen datgene wat voor jou specifiek van toepassing is.

Tijdens de workshops, cursussen en trainingen word je uitgedaagd om zelf na te denken en de antwoorden te vinden die specifiek bij jou en jouw werk passen. Je wordt uitgedaagd om na te denken over vragen als: wat zijn mijn grenzen? Wat zijn mijn normen en waarden? Wat voel ik? Wat vind ik hiervan? Kan en wil ik de confrontatie aangaan? Op welk punt vind ik dat ik mezelf moet verdedigen?

Luister je naar je instinct (aangeboren gedrag: vechten/vluchten/bevriezen)? Luister je naar je intuïtie (onderbuikgevoel)? Of luister je naar je intellect (verstand)?

Je gaat leren om zelf antwoorden te geven op al jouw vragen en je leert om er concreet naar te kunnen handelen. Fysieke zelfverdedigingstechnieken zijn (vrijwel) altijd een onderdeel van de trainingen, evenals communicatie, theorie over zelfverdediging en wetgeving, veiligheid, de-escalerend werken en preventief handelen.