Yvette

Mijn naam is Yvette Zwaan, ik ben student beeldende therapie en nu aan het afstuderen. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met RSD, resilient selfdefense. Eerst een workshop waar je als student verplicht aan moesten deelnemen. Na de workshop dacht ik; ‘dit moet ik doen’. Na de workshop kon je jezelf opgegeven voor de cursus. Toen gehouden op het Stenden. Voor deze cursus heb ik mijzelf opgegeven. Al gauw ook voor de volgende cursus die daarna kwam. Deze cursus werd gehouden in de dojo van RSD aan de Emmakade. Langzamerhand leerde ik RSD, Fred en Erika beter kennen en waar ze voor staan.

 

Tijdens de eerste workshop en de daaropvolgende cursussen heeft RSD me laten inzien hoe belangrijk het is als jij je eigen mannetje staat als hulpverlener. Dit is onmisbaar binnen dit vakgebied. Het kan ook toegepast worden op andere werkgebieden of het dagelijks leven. Gaandeweg heeft RSD een belangrijke rol gespeeld. Het is een factor geworden waardoor ik persoonlijk sterker werd, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar ook zekerder en weerbaarder. Tijdens de cursussen en trainingen ben ik mij hier bewust van geworden. Maar ook door toen de coachtingsgesprekken met Fred en Erika. Ze lieten mij inzien hoe belangrijk het is om van jezelf een prioriteit te maken. Want dat had ik nodig.

 

Nu, in het heden stel ik betere prioriteiten. Neem ik de wijsheden mee die Fred en Erika mij gegeven hebben en dient dat als een terugval preventie. RSD heeft mij veel geleerd en zo ben ik er ook van overtuigd dat RSD ook voor andere leerzaam kan  zijn.