Studente RSD reguliere lessen

Ik zal vanuit mijn eigen ervaring beschrijven wat RSD voor mij betekent. In 2015-2016 kwam ik als 23 jarige student in aanraking met Resilient SelfDefence (RSD). Vanuit de opleiding (vaktherapie) werd de cursus aangeboden. Ik ben deze cursus gaan volgen, omdat ik vond dat ik dit moest doen. Ik was onzeker en te lief voor de maatschappij.  Binnen RSD leerde ik verschillende technieken die ik in mijn hoofd in ‘mapjes’ bewaar en leer dit toe te passen binnen een gevecht.

Lees meer »

Ouder en Kind training

" Mooi om te zien hoe de RSD ouder/kind wordt gegeven. Zo belangrijk voor zelfvertrouwen en weerbaarheid van een kind zo ook mede het contact van ouder/kind. Zelf heb ik ook één les mee mogen doen met onze kleinzoon en hoe een fantastische ervaring was dit."

Lees meer »

Cursus Ouder en Kind door Kyra

Ik vond RSD leuk.  Ik en mijn broertje gingen op de zaterdag en mijn ouders deden ook mee. We gingen dingen doen zoals: Leren stop te zeggen, zelfverdediging, zelfvertrouwen, kracht en vertrouwen op anderen.  Ik vond Erika en Steven heel aardig en ze gaven goede uitleg en les.  Het is op een woensdag en op een zaterdag.

Lees meer »

Laura NHL Stenden Verslavingskunde

RSD is een hele leerzame maar vooral waardevolle les, gegeven door enthousiaste en gedreven mensen. In de training heb ik heel veel wijze lessen geleerd die ik voor de rest van mijn leven meeneem. Niet alleen als aankomend professional maar ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Vanaf het begin van mijn opleiding, Vaktherapie, wou ik graag in de verslavingszorg werken, hoe interessant ik dit ook vond, ik vond het toch best eng.

Lees meer »

Cursist RSD Dia

RSD is een uitdagende cursus. Je wordt bij veel dingen stil gezet. Waarom doe je iets wel of niet? Hoe kan je eventueel anders reageren? 

Lees meer »

Marleen

Inmiddels train ik alweer 6 jaar bij Erika. Resilient SelfDefence is voor mij begonnen tijdens mijn opleiding toen er een cursus zelfverdediging werd aangeboden. Ik vond elke les super spannend, maar dat maakte mij extra bewust van het feit dat ik hier veel uit kon halen. Dat maakte ook dat ik na de cursus wilde blijven trainen, dus ging ik op les. Na 6 jaar komt er nog altijd weer een nieuw leermoment, een nieuwe bewustwording. Dat komt omdat zelfverdediging bij RSD niet alleen over fysieke weerbaarheid gaat maar juist ook over mentale weerbaarheid.

Lees meer »

Kinderfeestje Matthias

Wat enthousiasme was er deze dag! De kinderen waren bijna niet te houden; ze vlogen overal door de kantine heen. Toen iedereen er was, op naar de dojo. Er was veel geroezemoes, veel onderdrukte energie; spanning van niet weten wat er te wachten staat.

Lees meer »

Yvette

Mijn naam is Yvette Zwaan, ik ben student beeldende therapie en nu aan het afstuderen. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met RSD, resilient selfdefense. Eerst een workshop waar je als student verplicht aan moesten deelnemen. Na de workshop dacht ik; ‘dit moet ik doen’. Na de workshop kon je jezelf opgegeven voor de cursus. Toen gehouden op het Stenden. Voor deze cursus heb ik mijzelf opgegeven. Al gauw ook voor de volgende cursus die daarna kwam. Deze cursus werd gehouden in de dojo van RSD aan de Emmakade. Langzamerhand leerde ik RSD, Fred en Erika beter kennen en waar ze voor staan.

Lees meer »

Band of Voulenteers

Vrijwilligers die tijdens evenementen mee helpen merken helaas ook dat de agressie in de samenleving toeneemt. Dit is de reden dat wij als Band of Volunteers ervoor gekozen hebben een workshop zelfverdediging/weerbaarheid te organiseren bij RSD voor onze vrijwilligers.

Lees meer »